Workshops & Webinars

Ο σχεδιασμός και η εφαρμογή των Βιωματικών Εργαστηρίων Επαγγελματικού Προσανατολισμού παιδιών και εφήβων αξιοποιούν τα δεδομένα από τις σύγχρονες τάσεις στη Συμβουλευτική Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

BECOME FUTURE READY

Βιωματικό εργαστήριο Επαγγελματικού Προσανατολισμού μαθητών Β΄ & Γ΄ Γυμνασίου

To εργαστήριο απευθύνεται σε μαθητές/μαθήτριες της Β ́και Γ ́ Γυμνασίου καθώς είναι σημαντικό να: αναπτύξουν από νωρίς μια προοπτική του χρόνου και να αρχίσουν να σκέφτονται το μέλλον τους, εξοικειωθούν με τον κόσμο της εργασίας που συνεχώς αλλάζει, αναγνωρίσουν τις ατομικές τους δυνατότητες, ενδιαφέροντα, δεξιότητες και κλίσεις, γνωρίσουν τη φύση και τις απαιτήσεις διαφόρων επαγγελμάτων, συνειδητοποιήσουν τη σημασία του να ζουν με πρόγραμμα προκειμένου να κατακτήσουν τους στόχους τους.

Σχεδιάζοντας από νωρίς με τους εφήβους τα βήματα της σταδιοδρομίας τους, τους βοηθάμε να αντιληφθούν τη σημασία της εκπαίδευσης στους μελλοντικούς τους στόχους και να αποκτήσουν κίνητρα για να συνεχίσουν να διαβάζουν και να προσπαθούν με περισσότερο ζήλο. Στο τέλος των εργαστηρίων ακολουθεί και μια ατομική συνάντηση με τον κάθε μαθητή ξεχωριστά σκιαγραφώντας το προσωπικό του εκπαιδευτικό και εν δυνάμει επαγγελματικό προφίλ.

Διάρκεια: 8 δίωρες συναντήσεις δια ζώσης ή και διαδικτυακά

Εάν θέλετε να συμμετέχετε παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

CHOOSE YOUR CAREER PATH

Βιωματικό εργαστήριο Επαγγελματικού Προσανατολισμού μαθητών Α’, Β΄Λυκείου

Πολλούς μαθητές/μαθήτριες τους απασχολεί το ζήτημα «τι κάνω μετά;» καθώς δυσκολεύονται να συγκεκριμενοποιήσουν τι θέλουν αρχικά να σπουδάσουν για να προετοιμαστούν κατάλληλα και να θέσουν στόχους.
Το εργαστήριο απευθύνεται σε μαθητές/μαθήτριες της Α ́και Β ́ Λυκείου, οι οποίοι βρίσκονται σε μια κρίσιμη περίοδο της ζωής τους κατά την οποία θα πρέπει να είναι σε θέση να λάβουν μια σειρά αποφάσεων, αρχικά εκπαιδευτικών και στη συνέχεια επαγγελματικών που είναι καθοριστικές για τη σταδιοδρομία και το μέλλον τους.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, οι μαθητές/μαθήτριες που θα συμμετέχουν στο Εργαστήριο θα μπορέσουν να ωφεληθούν καθώς θα: γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους και θα ανακαλύψουν τα δυνατά τους σημεία, μάθουν τον τρόπο να επιλέγουν και να σχεδιάζουν τις εκπαιδευτικές και επαγγελματικές διαδρομές που ανταποκρίνονται στα προσόντα, τις αξίες και τα ενδιαφέροντά τους, λάβουν πληροφορίες σχετικά με τις σπουδές, τα επαγγέλματα και την αγορά εργασίας, διερευνήσουν εναλλακτικές εκπαιδευτικές και επαγγελματικές διεξόδους που έχουν, προσδιορίσουν τις επαγγελματικές τους αξίες, θέσουν συγκεκριμένους στόχους που θα τους παρακινήσουν στην προσπάθεια και στη μελέτη τους.

Στο τέλος των εργαστηρίων ακολουθεί και μια ατομική συνάντηση με τον κάθε μαθητή/μαθήτρια σκιαγραφώντας το προσωπικό του εκπαιδευτικό και εν δυνάμει επαγγελματικό προφίλ.

Διάρκεια: 6 δίωρες συναντήσεις δια ζώσης ή και διαδικτυακά

Εάν θέλετε να συμμετέχετε παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

FIRST STEP INTO YOUR CAREER

Βιωματικό εργαστήριο Επαγγελματικού Προσανατολισμού μαθητών Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης Δημοτικού

Ο επαγγελματικός προσανατολισμός αποτελώντας μια συνεχή διαδικασία μπορεί να αρχίσει σε πρώιμο στάδιο στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση καθώς σε αυτή την αναπτυξιακή φάση έχει ιδιαίτερη σημασία ο μαθητής μαθήτρια να αναπτύξει μια πρώτη εικόνα των ικανοτήτων, των ενδιαφερόντων και των προτιμήσεών του, ακόμα και αν οι αξίες και οι στόχοι του δεν παρουσιάζουν σταθερότητα και αλλάζουν συχνά, προκειμένου να αρχίσει να χτίζει την αυτοπεποίθηση του του και να ενδιαφέρεται για το εκπαιδευτικό και επαγγελματικό του μέλλον.

Το Εργαστήριο έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα με στόχο μέσω της βιωματικής προσέγγισης να βοηθήσει τους συμμετέχοντες μαθητές/μαθήτριες της Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού να: αρχίσουν να προσδιορίζουν την εικόνα του εαυτού τους, κατανοήσουν τι είναι οι ικανότητες και οι δεξιότητες και πως μπορούν να τις αναπτύξουν και να τις συσχετίσουν με επαγγέλματα, καταλάβουν πόσο σημαντική για το μέλλον τους είναι η προσπάθεια που κάνουν στο σχολείο, προσεγγίσουν την έννοια της εργασίας αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητά της στη ζωή του ανθρώπου Στο τέλος των εργαστηρίων ακολουθεί ατομική ενημέρωση με τον γονέα του κάθε μαθητή/μαθήτριας.

Γιατί είναι επιτυχημένο…

Διαβάστε μερικά από τα σχόλια των γονέων από προηγούμενους κύκλους

«Δόθηκε η δυνατότητα στο παιδί να αναγνωρίσει τα στοιχεία του χαρακτήρα του, της προσωπικότητας του, να γνωρίσει και να βελτιώσει δεξιότητες, όπως της ομαδικής συνεργασίας, της αυτοπαρουσίασης και της κριτικής σκέψης».Έμη Μ.

«Είναι πολύ σημαντικό σε αυτή την ηλικία των 10-12 ετών να εισάγουμε σιγά σιγά στο μυαλό τους ποιος είναι ο σωστός δρόμος και τρόπος για να πετύχουν στην πορεία της ζωή τους τα όνειρα και τους στόχους τους». Σοφία Α.

«Τα εργαστήρια πραγματικά ήταν πολύ ενδιαφέροντα, το παιδί γυρνούσε ενθουσιασμένο. Πιστεύω ότι βοήθησε τα παιδιά να ανιχνεύσουν κάποιες δεξιότητες ή κλίσεις που ενδεχομένως διαθέτουν. Ανέπτυξαν την ομαδικότητα, έμαθαν ότι δεν μπορούν να τους κρίνουν μόνο οι άλλοι (γονείς, δάσκαλοι κλπ) για τις επιλογές τους αλλά ότι το πιο χρήσιμο είναι να κρίνουν οι ίδιοι τις επιλογές τους και τις δυνατότητές τους». Μαρία Λ.

«Ο βιωματικός τρόπος με τον οποίο διεξάχθηκε είχε σαν αποτέλεσμα να ενθουσιαστούν τα παιδιά κυρίως επειδή φωτίστηκαν πλευρές του εαυτού τους και επιπροσθέτως επειδή κατάφεραν να συσχετίσουν επαγγέλματα – χαρακτηριστικά αυτών – συνθήκες εργασίας. Τέτοιου είδους προγράμματα έχουν ιδιαίτερη αξία καθώς οδηγούν τα παιδιά σε σωστότερες για τα ίδια επιλογές με τελικό στόχο μια ισορροπημένη και χαρούμενη ενήλικη ζωή». Ευαγγελία Α

«Μετά από κάθε συνάντηση εισέπραττα τον ενθουσιασμό της αλλά και την ανυπομονησία της να συναντηθείτε ξανά όλοι μαζί. Της πρόσφερες πολλά στο κομμάτι της γνωριμίας με τον εαυτό της και τις δεξιότητές της. “Ανοίχτηκε”, προβληματίστηκε, παρατήρησε και οραματίστηκε». Νικολέτα Ν

«Ήταν τέτοια η προσέγγιση, που πιστεύω πως πολλές φορές στο μέλλον τα παιδιά θα ανακαλέσουν τις γνώσεις που αποκόμισαν». Άννα Π.

 

Διάρκεια: 8 δίωρες συναντήσεις δια ζώσης ή και διαδικτυακά

Εάν θέλετε να συμμετέχετε παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

MIND THE SOFT SKILLS GAP

Εργαστήριο επαγγελματικής ανάπτυξης φοιτητών – σπουδαστών

Στη σημερινή ανταγωνιστική και απαιτητική αγορά εργασίας εκτός από το ακαδημαϊκό υπόβαθρο και την εργασιακή εμπειρία τα “soft skills”, οι λεγόμενες Οριζόντιες Δεξιότητες ή αλλιώς Κοινωνικές Δεξιότητες θεωρούνται ως οι πιο in-demand δεξιότητες και αποτελούν το κλειδί για την επιτυχή μετάβαση από την εκπαίδευση στην αγορά εργασίας.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε φοιτητές και σπουδαστές οι οποίοι παράλληλα με τις σπουδές τους θα έχουν την ευκαιρία να: αναπτύξουν τις κατάλληλες δεξιότητες (soft skills) που θα τους κάνουν να ξεχωρίσουν επαγγελματικά, αναγνωρίσουν τις δεξιότητες που έχουν αλλά και να καταλάβουν πως τις έχουν αποκτήσει, εξοικειωθούν με την σωστή παρουσίαση τους, αναδείξουν πολλές από αυτές που είναι απαραίτητες για το σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον όπως οι δεξιότητες της προσαρμοστικότητας, της ομαδικής εργασίας και συνεργασίας, της πρωτοβουλίας, της υπευθυνότητας, της διαχείρισης χρόνου και της επίλυσης προβλημάτων.

Διάρκεια: 6 δίωρες συναντήσεις δια ζώσης ή και διαδικτυακά

Εάν θέλετε να συμμετέχετε παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος