Εκπαιδευτική Επίσκεψη στην Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή Θεσ/νίκης.

Την Παρασκευή 15/4/22 ομάδα εκπαιδευομένων του Β Κύκλου του ΣΔΕ Ν.Προποντίδας, επισκέψτηκε την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή . Με την βοήθεια του ξεναγού της σχολής κυρίου Πρόικα οι εκπαιδευόμενοι είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν:
1)Το εκπαιδευτικό Βουστάσιο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής το οποίο είναι κέντρο εκπαίδευσης, επίδειξης και απόδειξης – σε πραγματικές συνθήκες – της αναπαραγωγής, διατροφής, σταβλισμού, κτηνιατρικής φροντίδας και ορθών πρακτικών αρμέγματος των αγελάδων γαλακτοπαραγωγής.
2)Το τμήμα Φυτικής Παραγωγής το οποίο είναι υπεύθυνο για τη διαχείριση θερμοκηπίου και φυτωρίου, τη διαχείριση του αμπελώνα και του οινοποιείου, την καλλιέργεια ελαιόδενδρων, τους αγρούς με φυτά μεγάλης καλλιέργειας, συμπεριλαμβανομένων πειραματικών αγρών, οι οποίοι βρίσκονται στους χώρους της Σχολής.
3)Το Εκπαιδευτικό Γαλακτοκομείο του Αγροκτήματος το οποίο παράγει γάλα από τις αγελάδες της Σχολής. Συνολικά, κάθε χρόνο παράγεται 1.5 εκατομμύριο λίτρα πλήρους και ελαφρύ γάλακτος.
4)Τον αμπελώνα της Σχολής ο οποίος φυτεύτηκε το 1992 χάρη σε μια δωρεά του Γιάννη Μπουτάρη στη μνήμη του πατέρα του Στέλιου Μπουτάρη του οποίου και φέρει το όνομα. Συγκεκριμμένα αποτελείται από τις ποικιλίες: Αγιωργίτικο, Ξινόμαυρο, Βιδιανό, Πλυτό, Ζακυνθινό, Μαυροδάφνη, Ρομπόλα, Λιάτικο, Syrah, Grenache rouge και Σουλτανίνα.
Στο τέλος της ξενάγησης ,ως ευχαριστώ, δόθηκαν στους εκπαιδευόμενους λουλούδια(πανσέδες) .
Οι εκπαιδευόμενοι έμειναν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι και χαρούμενοι από την ξενάγησή τους στους χώρους της Αμερικάνικης Γεωργικής σχολής . Ευχαριστούμε θερμά την σύμβουλο σταδιοδρομίας του σχολείου μας κα Ελένη Τσίτσελα για την οργάνωση αυτής της δράσης.